حسابداری, مالیاتی

نرم‌افزارهای حسابداری مورد تأیید دارایی

نرم‌افزارهای حسابداری مورد تأیید دارایی

چه نرم‌افزارهای حسابداری مورد تأیید دارایی هستند؟

در سال‌های اخیر با گسترش نظارت‌های مالیاتی و پیچیده‌تر شدن قوانین، دیگر استفاده از فایل‌های اکسل یا نرم‌افزارهای ساده حسابداری پاسخگوی نیازهای کسب‌وکارها نیست. علاوه بر این، سازمان امور مالیاتی با راه‌اندازی سامانه مودیان، تمامی مشاغل را موظف به ثبت و ارسال روزانه اطلاعات مالی کرده‌است .در نتیجه برای جلوگیری از جریمه، خطاهای گزارش‌دهی یا مسائل و مشکلات حقوقی و همچنین سهولت انجام امور مالی و حسابداری و ارسال اظهارنامه‌های مالیاتی استفاده از نرم‌افزارهای حسابداری مورد تأیید دارایی بیش از پیش اهمیت یافته است.

در این مقاله قصد داریم به ویژگی‌ها، مراحل ثبت و معرفی محبوب‌ترین نرم افزارهای حسابداری مورد تائید دارایی بپردازیم. اگر شما هم دغدغه انتخاب یک نرم افزار مطمئن و استاندارد برای مدیریت کسب و کارتان را دارید تا پایان با ما همراه باشید.

چرا باید از نرم‌افزار حسابداری مورد تأیید دارایی استفاده کنیم؟

شاید بدانید که با اجرای قوانین جدید و الزامی‌شدن اتصال به سامانه مودیان، تمامی کسب‌وکارها باید اطلاعات مالی خود را به‌صورت الکترونیکی و روزانه به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.
نرم‌افزارهای حسابداری مورد تأیید دارایی به طور اختصاصی طراحی شده‌اند و قابلیت صدور و ارسال صورتحساب‌ها و گزارش‌ها را مطابق با استانداردها و قوانین مالیاتی را دارا هستند. استفاده از این ابزارها مزایای زیر را به همراه دارد:

  • پیشگیری از جریمه‌های مالیاتی و مشکلات قانونی
  • کاهش خطا در گزارش‌گیری و ارسال اسناد مالی
  • انطباق کامل با قوانین روز مالیاتی
  • افزایش سرعت و دقت در فرآیندهای حسابداری

شاید بتوان گفت که استفاده از یک نرم‌افزارحسابداری تخصصی و مطمئن دیگر یک انتخاب نیست بلکه یک الزام قانونی برای فعالیت بدون دغدغه در کسب و کارتان به‌شمار می‌آید.

ویژگی‌های نرم‌افزار حسابداری مورد تأیید دارایی

در انتخاب نرم‌افزار مناسب، باید مطمئن شوید که محصول مورد نظر علاوه‌بر پاسخگویی به نیازهای حسابداری شما، با الزامات قانونی نیز همخوانی داشته باشد. در انتخاب نرم افزار مورد تائید دارایی باید ویژگی‌های کلیدی زیر را مد نظر داشته باشید:

  • نرم افزار حسابداری باید امکان محاسبه خودکار مالیات و ارزش افزوده را به طور دقیق و براساس آخرین تغییرات قانونی داشته باشد.
  • قابلیت ارسال فایل های الکترونیکی استاندارد را مطابق با فرمت های مورد پذیرش سامانه مودیان را دارا باشد.
  • باید بتواند به طور دقیق گزارشات مالیاتی از قبیل گزارش فصلی، اظهارنامه مالیاتی، لیست حقوق را ارائه دهد.
  • با توجه به تغییر مداوم قوانین امکان بروز رسانی داشته باشد.
  • نرم افزار حسابداری مورد تائید دارایی باید علاوه بر رابط کاربری ساده، پشتیبانی فنی و تخصصی را نیز دارا باشد در مواجه با مشکل بتوانید آن ها را بسرعت حل کنید.

نرم‌افزارهای حسابداری مورد تأیید دارایی

مراحل ثبت نرم‌افزار حسابداری در اداره دارایی

برای داشتن نرم‌افزار حسابداری قانونی و استاندارد، ملزم به ثبت آن در سازمان امور مالیاتی هستید. این فرایند دشوار نیست ولی باید بصورت حضوری به اداره مالیات مربوط مراجعه کنید و مراحل زیر را انجام دهید:

  1. انتخاب نرم‌افزار مناسب: پس از بررسی نرم افزارها،  نرم‌افزاری را انتخاب کنید که علاوه بر اینکه پاسخگوی نیازهای کسب‌وکار شما است با استانداردهای مالیاتی سازگار باشد.
  2. تکمیل فرم معرفی نرم‌افزار: در این مرحله باید  اطلاعاتی نظیر نام نرم‌افزار، شرکت سازنده، فصل مالی، زبان برنامه‌نویسی و مشخصات سخت‌افزاری را در فرم مربوط وارد کنید.
  3. تحویل فرم به اداره مالیات: از فرم خود حتما یک نسخه برای خود داشته باشید و نسخه اصلی را به دبیرخانه اداره مالیات ارائه دهید و شماره ثبت دریافت کنید. این شماره ثبت نشاندهنده ثبت رسمی نرم افزار شما در سامانه امور مالیاتی است.

اطلاعات لازم برای ثبت نرم‌افزار حسابداری:

  • نام و نشانی کاربر
  • نوع شغل و کد اقتصادی
  • حوزه مالیاتی مربوطه
  • نام نرم‌افزار و شرکت تولیدکننده
  • زبان برنامه‌نویسی و محیط اجرایی
  • تاریخ شروع استفاده از نرم‌افزار

تا به اینجا با ویژگی های نرم افزارهای حسابداری مورد تائید دارایی و مراحل ثبت قانونی آن آشنا شدید، در ادامه به بررسی این نرم افزارها خواهیم پرداخت تا انتخاب آگاهانه‌تری داشته باشید.

معرفی نرم‌افزارهای حسابداری مورد تأیید دارایی

تا امروز لیست رسمی از طرف سازمان امور مالیاتی منتشر نشده، اما برخی از نرم‌افزارها با ارائه امکانات سازگار با سامانه مودیان، به‌عنوان نرم‌افزارهای مورد تأیید دارایی شناخته می‌شوند. در ادامه با چند نمونه از این نرم‌افزارها آشنا می‌شویم:

  1. نرم‌افزار حسابداری قیاس

نرم افزار حسابداری قیاس با نسخه های مختلف برای کسب‌وکارهای کوچک تا بزرگ نظیر شرکت های بازرگانی، تولیدی و پیمانکاری ارائه شده است. این نرم افزار امکان تهیه گزارشات مالیاتی را نیز دارد.

 

  1. نرم‌افزار حسابداری سپیدار (همکاران سیستم)

نرم افزار حسابداری سپیدار با رابط کاربری ساده و ماژول های متعدد برای فروش، خزانه، دارایی و انبار  برای شرکت های کوچک و متوسط طراحی شده است. سپیدار بیشتر برای شرکتهای بازرگانی، خدماتی و تولیدی مناسب است. این نرم‌افزارعلاوه بر دارا بودن ابزارهای حسابداری، امکان ارائه گزارش های مالیاتی دقیق از جمله ارزش افزوده، خرید و فروش فصلی  را نیز دارد.

  1. نرم‌افزارحسابداری راهکاران (همکاران سیستم)

نرم افزار حسابداری راهکاران ، ابزار قدرتمندی برای تمام جنبه های کسب و کار به شمار می رود و برای کسب و کارهای بزرگ مثل کارخانجات و شرکتهای چند ملیتی  مناسب است. این نرم‌افزارقابلیت یکپارچه سازی مالی، منابع انسانی، تولید و زنجیره تامین را دارد. علاوه براین خروجی های مربوط به اداره مالیات را نیز ارائه می دهد.

  1. نرم‌افزار حسابداری دشت

نرم‌افزارحسابداری دشت برای فروشگاه‌ها و اصناف  طراحی شده است. این نرم افزار علاوه بر ارائه امکانات پیشرفته رابط کاربری بسیار ساده ای دارد و امکاناتی از قبیل مدیریت صندوق، فروش، موجودی و صورتحساب را در اختیار مدیران قرار می دهد. نرم افزار دشت در بین گزینه های مورد تائید دارایی برای مشاغل خرد جای دارد.

  1. نرم‌افزار حسابداری محک

نرم افزار حسابداری محک بیشتر مختص مشاغل خدماتی و کسب‌وکارهای کوچک است. این نرم‌افزار قابلیت گزارش دهی مالیاتی را داراست و می تواند خروجی های استاندارد مالیات ارزش افزوده را نیز ارائه دهد.

لازم به ذکر است در این میان نرم افزارهای دیگری از جمله هلو نیز مورد تایید دارایی می باشد ولی ما به چند مورد بیشتر اشاره نکردیم.

سخن پایانی

با سختگیرانه تر شدن قوانین مالیاتی، انتخاب نرم‌افزار حسابداری مورد تایید دارایی یک گام اساسی و رو به جلو برای مدیریت مالی بدون دغدغه و هماهنگ با قوانین مالیاتی است. نرم افزاری را انتخاب کنید که نیاز کسب و کار شما را مرتفع کند و در عین حال با استانداردهای اداره مالیات مطابقت داشته باشد. نرم افزارهای حسابداری اکنون به ابرازی قدرتمند برای ساده سازی فرایندها، بحداقل رساندن خطاها  و رشد پایدار کسب و کار مبدل شده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *